Zooltherapie

Zooltherapie

Een podoloog gaat na of klachten in de voeten, de knieën, de liezen, de heupen of de lage rug, hun oorsprong vinden in afwijkingen in het sta- of gangpatroon van de patiënt.
Een gediplomeerd podoloog zal dit vaststellen door middel van een uitgebreid klinisch en biomechanisch onderzoek van de voeten en onderste ledematen in combinatie met een ganganalyse.
Op basis van de informatie uit deze onderzoeken stelt de podoloog corrigerende zolen of ontlastingszolen voor.
Aangezien ook het dragen van de juiste schoenen erg belangrijk is voor de correcte ondersteuning van uw voeten, zal de podoloog u hierin adviseren tijdens de afspraak.

Reken voor dit eerste consult zeker een uur.

Podologische zolen kunnen vaak een oplossing bieden bij klachten ten gevolge van statiek- of gangafwijkingen, omdat ze uw voeten actief ondersteunen om op een correcte manier te bewegen.
Deze zolen doen ook hun werk bij de ontlasting van pijnlijke drukplaatsen of bij reumapatiënten met sterk vervormde en pijnlijke voeten.

Blijkt uit het eerste onderzoek dat er een andere oorzaak (dan afwijkingen bij staan of gaan) de klachten veroorzaakt, dan verwijzen we in functie van het vastgestelde probleem door naar een kinesitherapeut, een osteopaat, een fysisch geneesheer, een orthopedisch chirurg,…
Deze specialisten bekijken de klachten van de patiënt vanuit hun expertise om tot een oplossing te komen.

Wat bij jonge kinderen? 

Voor kinderen jonger dan 6-7 jaar is het in de eerste plaats van belang dat ze goede schoenen dragen. Slechts in uitzonderlijke gevallen wordt zooltherapie opgestart voor deze leeftijd. Bent u ongerust of twijfelt u over de voeten van uw kind, neem dan gerust even contact op. Zo kunnen we kijken of het toch noodzakelijk is al in een vroeg stadium te starten met ondersteunende maatregelen. 

Wat is het verschil tussen corrigerende en ontlastende zolen? 

In onze praktijk werken we met het BORGinsole systeem voor het vervaardigen van podologische functionele zolen.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x